Столичният общински съвет ще опита да избере свой председател безпрецедентно

...
Столичният общински съвет ще опита да избере свой председател безпрецедентно
Коментари Харесай

Пети опит за избор на председател на СОС

Столичният общински съвет ще опита да избере собствен ръководител невиждано за пети следващ път. Вече четири пъти общинските съветници не съумяват да стигнат до нужните 31 гласа, с цел да бъде определен началник на локалния парламент, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Претендентът на най-голямата групировка в СОС, чийто кмет седна в креслото на " Московска " 33 - Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), се отдръпна от конкуренцията. Така претендентите на Българска социалистическа партия и " Възраждане " – Диана Тонова и Красимир Гълъбов отидоха на балотаж, който не докара до резултат.

Българска социалистическа партия реши да не води договаряния за общо ръководство с ПП-ДБ в София.

ИБ на Българска социалистическа партия удостовери решението на градската организация да не се поддържа за ръководител на СОС друг претендент от издигнатия от Българска социалистическа партия Диана Тонова. Второто решение, което е взето, е да не се водят договаряния за обща управническа стратегия и да не се влиза в общо ръководство с ПП-ДБ. Трето, да се водят диалози само за целите на Българска социалистическа партия, които да залегнат в бюджета на София за 2024 година

При това състояние кметът на София Васил Терзиев излезе няколко пъти с апел към общинските съветници да изберат ръководител на СОС, защото София ще загуби стотици милиони в противоположен случай.

Столичният общински съвет би трябвало да проработи незабавно от понеделник, прикани кметът.Иначе ще пострадат огромните инфраструктурни планове на София и ще загубим опцията за финансиране за над 200 милиона за водния цикъл. Ако в понеделник нямаме ръководител на СОС, София ще продължава да губи стотици милиони, сподели той.

Липсата на общински съвет прави работата на общината по-трудна. Много от решенията за администрацията минават през СОС. Пренасочването на налични средства от бюджета на общината от една активност в друга, с цел да се посрещнат заплащанията е невероятно без утвърждение от СОС.

Призовавам политическите сили за отговорност в дейностите си, с цел да имаме работещо болшинство в СОС - без значение от идеологическите и политическите разлики. Всички сме дали заричане да служим на града - това е нашата отговорност и тя е на всички, съобщи кметът Терзиев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР