Столичният общински съвет реши знамето на Украйна да бъде издигнато

...
Столичният общински съвет реши знамето на Украйна да бъде издигнато
Коментари Харесай

Знамето на Украйна редом до българското на сградата на СО

Столичният общински съвет реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столична община паралелно до българското.

То ще остане там, до момента в който трае войната в Украйна.

За решението гласоподаваха 36 общински съветници, срещу бяха 14.

Беше решено също градски пространства в регион " Изгрев " край посолството на Русия да се назоват " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".

Новосформираната коалиция в СОС сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и представящите се за съпротива от " Демократична България " през днешния ден дадоха образец за тъпчене на Наредбите на Столична община. Този коментар направи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков във връзка приемането на отчетите за именуване на градски пространства в регион " Изгрев " край посолството на Русия с " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".

Това стана по време на днешната сесия на СОС с гласовете на ГЕРБ-СДС и " Демократична България ". Групата на " Българска социалистическа партия за България " гласоподава изрично срещу.

" Време е всички да си дадем сметка, че нямаме право да подхождаме конюнктурно, съгласно съответния исторически миг при взимането на решения за София ", сподели Иван Таков. " Много рисков казус са признатите отчети от новосформираната тройна коалиция в Столичния общински съвет сред ръководещите от ГЕРБ-СДС и " Демократична България ", добави той.

Иван Таков добави, че за положително или за неприятно, българската история е доста комплицирана. " Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има заплаха на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди, квартали според от наложената политическа обстановка ", предизвести той. 

" Никой към този момент не се съмнява, мисля, че оттук-нататък ще живеем в доста бурни и динамични времена, които ще ни слагат пред такива, а и все по-сериозни тествания. Всеки път ли ще променяме имена на улици, ще измисляме и именуваме на " модерните герои " на времето квартали и градове?! ", сподели още Таков.

Председателят на Българска социалистическа партия - София напомни, че основаните Наредби в Столична община имат за цел да предотвратят тъкмо това. " А ние, общинските съветници, сме длъжни да се съобразяваме с тях и да ги съблюдаваме ", сподели той.

" Останем ли равнодушни към безотговорността и основаването на прецеденти със заобикалянето им, без значение с каква цел и причина, съсипваме престижа на институцията. В последните години непрекъснато сме очевидци на това от ръководещите в страната. И резултатът през днешния ден всички го видяхме при гласуването на отчетите... Правилата са, с цел да ги съблюдаваме! Днес общинските съветници от ГЕРБ-СДС и " Демократична България " ги нарушиха! Показаха на жителите по какъв начин не трябва да се прави, дадоха неприятен образец. Безотговорно! ", съобщи още Иван Таков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР