Столичният общински съвет продължава опитите да избере свой председател. Към

...
Столичният общински съвет продължава опитите да избере свой председател. Към
Коментари Харесай

Терзиев пристигна на заседанието на СОС, предстои пореден опит за избор на председател

Столичният общински съвет продължава опитите да избере собствен ръководител. Към съвещанието към този момент се причисли и кметът на София Васил Терзиев.

От групата на ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, от групата на " Възраждане " - Красимир Гълъбов, от Българска социалистическа партия издигнаха Диана Тонова, а Има Такъв Народ издигнаха Пламен Данаилов. Кандидатите обаче не провокираха толкоз сериозен спор, колкото неналичието на кмета.

Спор породи сред общинския консултант на ГЕРБ Георги Георгиев и общинския консултант от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. Калановски се обърна към Георгиев и съобщи: " Вече не сте ръководител на СОС, свикнете с това ", разяснява той и прикани Георгиев да спре да упорства Терзиев да участва на съвещанието. Освен това той разкритикува, че ГЕРБ желаят да знаят какви политики оферират от ПП-ДБ-СС, само че не са се явили на диалози, макар че са били поканени.

От ГЕРБ продължиха да упорстват общинският съвет да прекъсне съвещанието си до идване на кметът на София Васил Терзиев. В последна сметка водещата съвещанието от ПП-ДБ-СС Грети Стефанова разгласи 30-минутна отмора.

След почивката кметът на София се причисли към съвещанието и следва гласоподаване на кандидатурите за ръководител на СОС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР