Столичният общински съвет присъди званието „Почетен гражданин на София“ на

...
Столичният общински съвет присъди званието „Почетен гражданин на София“ на
Коментари Харесай

Здравка Йорданова и Дойчин Боянов вече са почетни граждани на София

Столичният общински съвет присъди званието „ Почетен жител на София “ на олимпийската шампионка по гребане от Монреал 1976 година Здравка Йорданова. Заедно с Йорданова почетни жители на столицата станаха известният планинар Дойчин Боянов и музикантът Васил Георгиев - Васко Кръпката.

В историята на българският спорт името на Здравка Йорданова е записано със златни букви. На Игрите в Монреал през 1976 година, тя става една от първите българки, спечелили олимпийска купа. В кариерата си има десетки оценки от международни и европейски шампионати плюс призови места от други влиятелни регати.

След довеждане докрай на спортната си кариера, Здравка Йорданова продължава да бъде с доста дейна обществена позиция. Тя е измежду одобрените към този момент спортни публицисти, член на Изпълкома на Българския олимпийски комитет, член на управата на Фондация „ Български спорт “ и ръководител на Българската федерация на спортистите-ветерани. Тя е една от плеядата спортни звезди на България, които поддържаха кандидатурата и работата на фондация "София-Европейска столица на спорта ".


източник: bgolympic.org
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР