Столичният общински съвет прие зелената зона за почасово платено паркиране

...
Столичният общински съвет прие зелената зона за почасово платено паркиране
Коментари Харесай

Зелената зона в София ще обхваща и кварталите "Яворов" и "Лозенец"

Столичният общински съвет одобри зелената зона за почасово платено паркиране да се разшири до кварталите " Яворов " и долната част на " Лозенец ".

Освен това в събота синята зона ще работи до 18 часа, вместо до 14 часа, както е сега. Зелената зона се удължава с 30 минути, като ще стартира от 08:30 ч. и ще продължава до 19:30. Промените ще влязат в действие от началото на октомври.

Бъдещата зелена зона в квартал " Яворов " ще обгръща региона сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михайл Еминеску ", улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ".

Другата нова зона за платено паркиране ще бъде въведена в регион " Лозенец ", в сектора сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ". Така паркоместата в зелената ще се усилят с към 4700.


© Столична Община

Карта на сините и зеленти зони в София и новите зони - в по-светло зелено.

Разширяването на зелената зона ще коства 3.5 млн. лв.,

като разноските са за маркировка и слагането на разграничителни колчета, с цел да не се позволява паркирането на коли по тротоарите, сподели през днешния ден пред публицисти зам.-кметът на София по превоза Евгени Крусев.

Зоните за платено паркиране се обслужват от общинското сдружение " Център за градска подвижност ". Директорът на сдружението Христиан Петров сподели, че месечните доходи от зоните са към 2 млн. лв.. В тях влизат парите от таксите за паркиране, санкции от сложени скоби и годишните стикери на живеещите в регионите, където има " синя " или " зелена " зона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР