Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме

...
Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме
Коментари Харесай

София не се отказа от „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, издига украинското знаме

Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме на постройката на общината на ул. Московска 33 и да именува места „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “. 

Срещу решението се организира митинг пред постройката на общината , Българска социалистическа партия също се оповестиха срещу прегласуването на предложенията. 

Припомняме, че на 7 април локалният парламент реши да именува две емблематични места в София - „ Героите на Украйна “ и пространство, наречено на името на съветския опозиционер, погубен в центъра на Москва, Борис Немцов . На същото съвещание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на постройката на Столичната община. 

Преди дни от Областната администрация на София върнаха решението на общинския съвет с аргумента, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата обявиха още, че са постъпили стотици сигнали от жители.  

Малко по-късно съветското посолство в България разгласява във Facebook разкази на жителите на гр. Волноваха (Донецка Народна Република) за отношението на украински военни към мирното население. 

От посолството написаха, че разказът е отдаден на „ героите “ на Украйна. В обявата си от посолството са отбелязали Столичен общински съвет .  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР