Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на „БСП за

...
Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на „БСП за
Коментари Харесай

Общинският съвет отхвърли предложението на БСП за проверка на павилионите в София

Столичният общински съвет отхвърли предлагането на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ за комисия, която да ревизира всички павилиони в София.

" Истината е, че в бранш „ Преместваеми обекти “, разрешителните им, както и в контрола върху тях царува безпорядък ", разяснява решението водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, представен от пресцентъра на столичната организация на левицата.

„ За страдание трябваше да се случи случай, който приключи с съдбовен край, с цел да може някой в Столична община да се сети, че има потребност от изцяло преразглеждане на нормативната уредба “, напомни той.

Паргов изясни, че концепцията на Българска социалистическа партия е за комисия, която да направи цялостен и обширен обзор на всички преместваеми обекти на територията на Столична община, на тяхната правда, на метода, по който действат и да се постави порядък.

„ Предлагаме Ви да намерим общ консенсус, в случай че желаеме да сложим ред в тази част от дейностите на територията на Столична община. Ако не желаете, можем да се ограничим единствено до смяна в нормативната уредба, като оставим контрола на произвола на ориста до идващия подобен случай “, съобщи ръководителят на групата на социалистите в СОС.

Той прикани ГЕРБ да загърбят политическия егоцентризъм.

„ Без значение, че идват избори, ние няма да използваме тази комисията за предизборни цели, а с цел да свършим работа, с оглед слагане на ред в тази част от активността на СОС - надзор и контрол “, аргументира се Калоян Паргов.

Той прикани да бъде признат отчета на социалистите. „ От нас се чакат дейности, а не оправдания и прекачване на отговорност “, посочи социалистът.

Паргов уточни, че има два разновидността за павилионите – или стандартизиран, или по самостоятелен план. В тях се декларира дали се желае да има ток и вода, или не.

„ Тук стартира казусът. Ако, заявителят каже, че няма потребност от ток и вода, тъй като ще прави будка за вестници, няма кой да го ревизира и да управлява дали не е направил друго. Вариантът да се включи към електрическата мрежа е следният – от прилежащ обект да пусне една жица или някой да му изведе ток от шахта или дирек. За този вид проблеми и малки врати става дума. Затова желаеме тази комисия “, изясни Калоян Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР