Столичният общински съвет на вчерашното си редовно заседание реши един

...
Столичният общински съвет на вчерашното си редовно заседание реши един
Коментари Харесай

Зелена площ в район „Изгрев” е спасена от застрояване

Столичният общински съвет на вчерашното си постоянно съвещание реши един от щекотливите проблеми, свързани със зелените площи. Частен имот на улица „ Незабравка ” в регион „ Изгрев ” беше добит под формата на подаяние от Столична община. Това се случи след отчет на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация – Карлос Контрера и ръководителя на Комисията по екология – Лорита Радева (ГЕРБ). С този си акт съветниците демонстрираха, че следват поетите задължения към жителите въпросът да бъде решен в посока запазването на зелената повърхност сред блоковете.

От Вътрешна македонска революционна организация припомниха, че имаше извънредно мощно недоволство измежду жителите във връзка опцията парцелът да бъде застроен. Живущите в квартал „ Изток ” упорстваха през годините парцелът да остане зелена повърхност.

Карлос Контрера, ръководител на групата „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА ”, разяснява тематиката след приемането на отчета:

„ С този отчет ние с сътрудника Радева доказахме, че изпълняваме поетите задължения към столичани и успяхме да запазим зелената повърхност на ул. „ Незабравка ”, ж.к. „ Изток ”. Знаете, че там жителите се оповестиха изрично срещу всевъзможни благоприятни условия за застрояване. Частният имот обаче по решение на съда беше предназначен за застрояване. Ето за какво след договаряния със притежателя намерихме консенсус и преди малко взехме решение, с което спасихме зелената повърхност – притежателят я подарява на общината и тя става обществена общинска благосъстоятелност и отреждането ú е за озеленяване. ”

Съветникът от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване е безапелационен, че точно с сходни отчети се потвърждава кой в действителност работи за опазване на зелените площи в столицата и кой единствено приказва и раздува медийни балони. Той разкритикува държанието на някои свои сътрудници от Българска социалистическа партия и ДСБ, които сякаш били доста загрижени за зелените площи, това им било идея, а правели обструкции и се опитвали да спрат отчета.

„ Аз приканвам жителите да се поинтересуват за какво представителят на Политическа партия „ Зелените “ и тримата съветници от ДСБ се въздържаха в зала и не поддържаха отчета. Нека отговорят на въпроса застрояване ли желаят, за какво са срещу тази градинка да си остане градинка, дават ли си сметка, че в случай че този отчет не беше признат, притежателят щеше да построи постройка?! Питайте ги! Много е лицемерно да вървят и да изясняват, че са за зелен град, за зелени политики, защитавали зелени дела, а когато пристигна време да се гласоподава в зала не поддържат отчетите, с които спасяваме зелени площи. Това значи, че те, изключително в съответния случай, поддържат застрояването. Иначе доста комфортно обичат да ни подлагат на критика, че не сме се борели за опазване на зелените площи. Ние им предложихме едно положително решение, те не го поддържаха. А другояче стават и лягат с приказки за зелени политики. Много е нелогично тяхното държание, само че по тази причина българският народ има приказка „ не ме слушай какво приказвам, а ме гледай какво върша ”, приключва коментара си Карлос Контрера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР