Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността

...
Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

Решено: Владимир Клисуров ще замества Иванчева! Фандъкова дала извънредни правомощия на арестуваната кметица

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион “Младост”.

Преди това общинският консултант Воислав Тодоров от “Коалиция Сердика " изиска точката за назначението на Клисуров да бъде отсрочено, тъй като Десислава Иванчева не била отстранена от длъжността.

Трайчо Трайков пък изиска точката да не се гласоподава при започване на сесията, а в края поради мярката на Иванчева, която ще се гледа през днешния ден и в случай че тя бъде изменена, решението на СОС щяло да е безпредметно. Все отново общинарите взеха решение назначението на Клисуров да е първа точка в дневния им ред.

По време на дебатите в залата участваха и двамата зам.-кметове на “Младост” - както Клисуров, по този начин и арх. Румен Русев.

Наложи се кметът на София Йорданка Фандъкова да прочете заповедта, с която е дала пълномощия на Иванчева да управлява строителството на обекти от 4-а до 6-а категория. Тя изясни, че го прави, с цел да спрат спекулациите, че е предоставила изключителни пълномощия на Иванчева.

“Когато някой областен кмет изиска да му дава сходни пълномощия, нямам никакви учредения да му откажа. Последно такива пълномощия предоставих и на кмета на регион “Витоша”. Категорично обаче не дава отговор на истината, че кметът на “Младост” е имала изключителни правомощия”, съобщи Фандъкова, заяви 24 часа.

До назначението на Клисуров, който преди този момент е бил публицист и е работил във вестник “България днес” се стигна след изключително съвещание на председателския съвет на СОС през вчерашния ден. В молбата си за отпуск Иванчева бе показала за заместител Клисуров, само че за назначението му липсва издадена от нея заповед. Освен това в сряда Клисуров и Русев излязоха с обща декларация, в която желаеха за краткотраен кмет да бъде назначен Русев, който е проектант, а главните проблеми на региона за свързани със строителство, по които Клисуров не е способен. СОС обаче реши да се съобрази с волята на Иванчева и назначи Клисуров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР