Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на
Коментари Харесай

Фандъкова поиска оставката на главния архитект на ``Младост``

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска оставката на основния проектант на регион " Младост " Стефан Стефанов, тъй като е издал позволение за градеж в градинка до блок 401 в " Младост " 4.

" По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, основният проектант на София арх. Здравков и кмета на „ Младост “ арх. Русев, от няколко месеца преглеждат проблематичните парцели в „ Младост “ с планувано застрояване, които желаеме да запазим като градини и зелени площи.  Днес разбрах, че до момента в който текат договаряния за пренасяне на тези парцели на общински терени, основният проектант на регион „ Младост “ е издал позволение за градеж на един от тях - при бл. 401 в „ Младост “ 4. Това с изключение на очевиден бойкот на договарянията е и провокация към нашите общи старания с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини " - заяви Фандъкова.

Настоявам кметът на „ Младост “ да изиска оставката на основния проектант на региона арх. Стефанов. Главният проектант на Столична община арх. Здравков изисква за инспекция цялата документи на плана, сподели още кметът на София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР