Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква до средата на август да

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова очаква до средата на август да
Коментари Харесай

До средата на август се очаква да пуснат трамвай № 7 по бул. „България”

Столичният кмет Йорданка Фандъкова чака доникъде на август да приключат строителните работи по създаване на нов релсов път на бул. „ България” и да бъде пуснат за придвижване трамвай № 7.

Веднага след стартирането на трамвая ще стартира работа по преасфалтиране на бул. „ България” от бул. „ Акад. Иван Гешов” до бул. „ Гоце Делчев”.

„ Имаме подготвеност за изцяло преасфалтиране на бул. „ България “, само че ще работим поетапно”, сподели Фандъкова при инспекцията на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза на бул. „ България” при кръстовището с бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов”.

На инспекцията участва и заместник-кметът на София по направление превоз Евгени Крусев.

Снимка: БГНЕС

„ Със завършването на ремонта на релсовия път целим цялостното трамвайно трасе по бул. „ България” да бъде актуализирано и да обезпечава по-бързото напредване с градски превоз. Ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние”, уточни също Фандъкова, представена от пресцентъра на Столичната община.

Монтиран е нов окачен таван, осветяване, ще бъде построено и ново видеонаблюдение, възобновени са облицовките по стените, ремонтирани са подовите настилки, гранитните стъпала и бетоновите рампи, отчасти са инсталирани нови каменни облицовки по бордовете, както и защитен парапет. Ще бъде направено ново озеленяване.

По време на ремонта на бул. „ България” не се планува да се затваря за придвижване булевардът напълно, колите ще се движат в едното платно в двете посоки. „ Планираме изцяло преасфалтиране, само че ще се работи поетапно, с цел да не се блокира придвижването по един от най-натоварените булеварди”, означи кметът на София.

„ Ако работата по преасфалтирането на пътното платно в посока кв. „ Бояна” завърши преди края на август, ще асфалтираме и другото пътно платно. Ако не успеем, ще оставим тази част за идната година, тъй като не можем да си позволим през септември да бъде блокиран бул. „ България”, добави Фандъкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР