Столичният инспекторат напомня, че строителни отпадъци от малки ремонтни дейности

...
Столичният инспекторат напомня, че строителни отпадъци от малки ремонтни дейности
Коментари Харесай

Строителни отпадъци от малки ремонти в домакинствата се оставят до контейнерите

Столичният инспекторат припомня, че строителни боклуци от дребни ремонтни действия в семействата, до 3-4 чувала, се оставят до контейнерите за боклуци, оповестяват от инспектората.

Когато обаче следва огромен ремонт, обвързване на притежателя на парцела е да си наеме от лицензирана компания профилиран резервоар за боклуци, която по-късно да ги извози до регламентираното място - хранилище "Враждебна ".

Осем самосвала с боклуци са изхвърлени от нерегламентирано бунище в "Красно село " в столицата

От инспектората молят жителите да не наемат инцидентни превозвачи без да имат съответното позволение за действия с боклуци, защото те не постоянно дават гаранция за това, че ще изхвърлят отпадъка на избраното място.

Напомнянето на инспектората е във връзка случай на живущ в ж.к "Захарна фабрика ", бл. 60, който е изхвърлил ненужната мебелировка след разчистване на дома си в тревните площи, вместо да наеме резервоар за тази цел.

Инспекторите от регион "Илинден " са открили лицето, което е направило нарушаването и са му съставили акт. Освен тава те са дали наставление на нарушителя да предприеме дейности по разчистване на нечистите площи. Впоследствие е установено, че е почнало събиране на боклуците, които ще бъдат извозени с резервоар за сметка на причинителя, показват от инспектората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР