Столичните заведения са в недоумение! Общината обяви връщане на върната

...
Столичните заведения са в недоумение! Общината обяви връщане на върната
Коментари Харесай

Заведенията в шок: Столична община обяви връщане на върната преди 2 години такса “тротоарно право”

Столичните заведения са в неразбиране! Общината разгласи връщане на върната преди 2 години такса “ тротоарно право “. Това споделят в позиция от заведенията. 

„ Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова асоциация на ресторантьорите – София – районна конструкция на БХРА и Българската асоциация за туризъм показват своето неразбиране от оповестена с публично прессъобщение, че Столичната община връща такса “тротоарно право ” в цялостния ѝ размер от 1 април тази година. Защото тази такса беше върната в цялостния й размер при започване на лятото през 2022 година

Както и от изказванието, че „ Таксата беше понижена през есента на 2019 година поради ограниченията, свързани с епидемията от ковид, и от този момент се събира в повърхностен размер “.

Това просто не е правилно! Факт е, че до момента в който заведенията бяха затворени с редица заповеди, такси за тротоарно право не се събираха, тъй като такова не се ползваше. След което, когато работиха с рестрикции на потенциала, таксите бяха понижени. И всичко се случваше с решения са Столичния общински съвет. Но това завърши през лятото на 2022 година Веднага след отпадането на противоепидемичните ограничения. Вече близо 2 години таксите са в 100% размер.

Вярваме, че оповестеното се дължи по-скоро на непросветеност и към момента непознаване на материята, а не е някаква злонамерена офанзива.

И настояваме за пояснение, тъй като нашите членове търсят такова от нас: „ Какво тъкмо се връща „ не на смешка “ от през днешния ден, 1 април? “ И за какво в прессъобщението се цитира основния проектант на София Здравко Здравков, откакто той няма касателство към смяна на таксите, а такива решения може да вземе единствено Столичния общински съвет? “

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР