Столичните пожарникари, доброволци и представители на БЧК проведоха мащабно тренировъчно

...
Столичните пожарникари, доброволци и представители на БЧК проведоха мащабно тренировъчно
Коментари Харесай

Пожар, авария и два инцидента демонстрираха в столично училище

Столичните пожарникари, доброволци и представители на БЧК организираха огромно подготвително и демонстративно занимание по евакуация , височинно избавяне и гасителни дейности в двора на 81 СУ " Виктор Юго " в столицата.

В продължение на повече от час пожарникари и лекари демонстрираха пред децата " действителна конюнктура " на случай в учебното заведение. Първо бе изведена леко потърпевша ученичка с пострадвания под мишницата и ръката, тя бе изнесена от пожарникари под специфична шатра, където й бе оказана здравна помощ от медици . Бе изведена и втора ученичка, само че с по-сериозни контузии , заради което в обстановката имаше присъединяване и на носилка. На нея също й бе оказана първа здравна помощ.

В двора на учебното заведение, пред погледа на дребни и огромни възпитаници, бе разпален котел. Така в деяние влязоха пожарогасители, първо проява по какъв начин се гаси пожар в стъпки демонстрираха експертите, а по-късно четирима възпитаници от разнообразни класове, облечени в особено противопожарно облекло гасиха огъня.

В друга обстановка бе изведен благодарение на въжета преподавател, който е останал на последния етаж в учебно заведение , откакто е зародила повреда. Той бе свален за минути и изведен за помощ и обзор от медици. Подобна обстановка бе разиграна и с различен преподавател, само че той бе изведен посредством стъпбата на пожарен автомобил.

Целта на тренировката е образуване на подготвеност при учениците за навременни и съответни дейности в обстановки, свързани с пожари, бедствия и изключителни обстановки, както и основаване на интерес към присъединяване в доброволчески действия.

" Демонстрацията е за децата, защото техният живот е най-съществен за нас. Учениците научиха през днешния ден по какъв начин се избавя човешки живот и да са дисциплинирани, когато би трябвало да бъдат извеждани и да бъдат виновни, с цел да оказват помощ и за други деца, които са в неволя ", изясни представител на пожарната. Очаква се да има такива учения и в други учебни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР