Столичните общински съветници удължиха заседанието си до 23:00 часа днес.

...
Столичните общински съветници удължиха заседанието си до 23:00 часа днес.
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието на СОС след скандал

Столичните общински съветници удължиха съвещанието си до 23:00 часа през днешния ден. Предложението беше направено от общинския консултант Георги Георгиев от ГЕРБ. То беше признато с 32 гласа „ за “, а „ срещу “ се оповестиха 24, един се въздържа.  Предишното решение беше да заседават до 21 часа. В дневния си ред включиха гласоподаване за зам.-председатели на Съвета, както и за съставите на комисиите.

Отцепил се от “Възраждане ” консултант получи зам.-председателски пост, паралелно с ПП-ДБ-СС, ГЕРБ, Българска социалистическа партия и " Синя София ". След 6 часа преговори в залата Карлос Контрера изненада със личен лист за разпределението на комисиите.

" Политическа партия би трябвало да схванат, че би трябвало да има баланс. Не може да дойдеш на договаряния и да поискаш 5-те най-сериозни комисии да са с твои ръководители. А в същото време да си малцинство. Така не се прави в тази обстановка ", съобщи Карлос Контрера, общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи Нова телевизия.

Продължаваме промяната-Демократична България- (ПП-ДБ-СС) желаеха отмора на няколко пъти, откакто се оказа, че получават малко и незначителни по брой ръководители на комисии. " Ние сме съпротива очевидно в СОС. Така че нямам самообладание да стартираме да демонстрираме и да разкриваме всичките далавери на ГЕРБ в предходното ръководство ", уточни Борис Бонев, общински консултант от ПП-ДБ-СС.

Идеите на Контрера срещнаха поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София " и отделилите се от " Възраждане " и постоянно на Има Такъв Народ. 

В 22:00 часа ПП-ДБ-СС напуснаха съвещанието, откакто препоръчаните от тях промени за комисиите не бяха признати. Следващото съвещание на СОС ще бъде на 22 февруари. 

По-рано през днешния ден беше определен Цветомир Петров от ПП-ДБ за ръководител на столичния парламент. Номинацията му еше подкрепена с 47 гласа „ за “. Той ще извършва поста на ръководител на СОС краткотрайно до края на политическия сезон, който приключва с последната юлска сесия на Общинския съвет.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР