Столичните общински съветници гласуват проекта за бюджет на София за

...
Столичните общински съветници гласуват проекта за бюджет на София за
Коментари Харесай

СОС гласува бюджета за 2024

Столичните общински съветници гласоподават плана за бюджет на София за 2024 година. Предложената план-сметка е в размер на над 2,6 млрд лева Предложенията на ПП-ДБ-СС са за нарастване с 58,9 млн. лева нарастване на вложенията за опазване на здравето, обществени грижи, обучение, поправки и други.
 
" Ще бъде гласуван, надяваме се, един неповторим бюджет. Неслучайно употребявам тази дума, тъй като той е рекорден за размерите на София и в никакъв случай до този миг не е бил в подобен размер. За първи път имаме толкава либерален бюджет. Никога до момента не са били включвани толкоз доста оферти на жителите и опозицията при правенето на финансовата стратегия ", разяснява Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.
 
От групата на ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да пречат на приемането на план-сметката и я съпоставиха с бюджета, препоръчан от някогашния кмет Йорданка Фандъкова.
 
" В финансовата стратегия, в ремонтите и вложенията ще видите съвпадане над 95% с бюджета " Фандъкова ", който ние подкрепихме през септември. Надявам се да не употребяват тази метод и в бъдеще. Ние постоянно сме били виновни, няма да се запънем и да тропаме с краче, да вършим на инат на някой, тъй като ще вършим на инат на жителите ", съобщи Георги Георгиев, ГЕРБ-СДС.
 
От Българска социалистическа партия се оповестиха срещу предлаганата план-сметка.
" Разбира се, че няма да го подкрепим бюджета. Както и сътрудниците споделиха преди нас - е нерешителен и нечестолюбив, само че най-странното е, че има 90% припокриване и ние говорихме и на групата на ГЕРБ до момента в който бяха ръководещи, че в действителност и техните бюджети бяха неамбициозни и не са решили нито един продължителен проблем в града. И сега викаме продължение на тази политика, която за нас е неприемлива ", съобщи Иван Таков от Българска социалистическа партия.
 
На рецензиите кметът на София Васил Терзиев отговори по този начин:
" Чух някои от вас да споделят, че поддръжката на бюджета е политическа поръчка. Със сигурност е такава - това е поддръжка на бюджета на софиянци. Няма нищо политическо в по-добър превоз, няма нищо политическо допълнително детски градини, учебни заведения, просвета, непорочност ".
 
Вчера план-сметката беше утвърдена от финансовата комисия на Столичния общински съвет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР