Столични полицаи задържаха четирима души за крупни имотни измами, съобщиха

...
Столични полицаи задържаха четирима души за крупни имотни измами, съобщиха
Коментари Харесай

Полицаи спряха имотни измами за 200 000 евро в София

Столични служители на реда задържаха четирима души за крупни имотни измами, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Две дами и двама мъже, съпричастни към закононарушението, са арестувани на 2 април в столичен офис, директно преди да осъществят продажба на парцел.
В резултат на дейностите, подхванати от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи и наблюдаващ прокурор, са предотвратени продажби на недвижими парцели на стойност към 200 000 евро. Предотвратено е и придобиване на 100 000 лв. от сметка на умрял човек.
В хода на следствието е открито, че четиримата са подготвили констативен нотариален акт, публикуван въз основа на неистинско наследство и уговорили договорка за продажба на парцела. При последвалите процесуално- следствени дейности - част от тях осъществени персонално от наблюдаващия прокурор, у арестуваните са открити 6 завети и огромна сума - капаро за един от парцелите.
При претършуване и изземване на домашните адреси на двама от арестуваните са открити голям брой документи, свързани с незаконната активност, както и парична сума.
Четиримата са арестувани с полицейска мярка до 24 часа. Трима от тях след разпит са освободени, а 61- годишният А.С. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Повдигнати са му обвинявания. Документирането на цялостната им незаконна активност продължава.
В края на март чиновници на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група за имотни измами, която съумяла да заграби 10 жилището в столичния квартал "Люлин ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР