Столични полицаи задържаха 43-годишен за телефонна измама. С прокурорско постановление

...
Столични полицаи задържаха 43-годишен за телефонна измама. С прокурорско постановление
Коментари Харесай

Жена метна през балкона 5950 лева, злато и сребро

Столични служители на реда задържаха 43-годишен за телефонна машинация.

С прокурорско разпореждане му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа. Предстои внасяне на искане за непрекъснатото му задържане, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Незабавните дейности били подхванати от чиновници на столичното Седмо районно управление (на МВР) по сигнал, постъпил на 7 октомври след 9.00 часа.

В полицията позвънил човек, инцидентно преминаващ край блок в ж.к. „ Младост 3 “, откакто забелязал мъж със подозрително държание, който се навърта към плик, изхвърлен от тераса на жилищен блок.

В резултат на бързите заградителни дейности на място е арестуван 43-годишен, неведнъж осъждан и в изпитателния период на предишно наказание.

В хода на работата по случая е изяснено, че представяйки се за полицейски чиновник, арестуваният заблудил в телефонен диалог столичанка, че може да помогне за залавянето на незаконна група. За задачата трябвало да даде наличните си спестявания и бижута.

Жената повярвала на непознатия и изпълнила напътствията му – през балкона на жилището си изхвърлила 5950 лв., златни и сребърни украшения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение. Работата на проверяващите продължава под наблюдението на Софийската районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР