Столичната Регионална здравна инспекция не поставила под карантина близки на

...
Коментари Харесай

РЗИ-София не поставила под карантина близки на заразен с COVID-19 />Реклама / Ads
Столичната Регионална здравна ревизия не сложила под карантина близки на инфектиран с COVID-19.
Мъжът с позитивна проба за ковид е пациент от болница “Свети Иван Рилски”. Той постъпил да терапия, само че след това се оказал инфектиран.

Близките му описват, че се изолирали непринудено и сами уведомили здравните управляващи, че има заплаха да са инфектирани.

Заради този пациент, две от отделенията в болница " Свети Иван Рилски " са затворени, има и инфектирани медици.

Припомняме, че мъжът постъпил за терапия в хематологията на Болница " Иван Рилски " на трети април. Бързият тест за ковид е негативен. В деня за изписване обаче се оказал с нараснала температура, описват околните му пред Българска национална телевизия. Повторен бърз тест обаче също дал негативен резултат.

Бил изработен и рентген. Той посочил двустранна пневмония. Назначена е антибиотична терапия. Не е изработен PCR тест, тъй като при пациенти с онкохематологични болести пневмониите са постоянно затруднение. На 17 април мъжът е изместен е в реанимация. И бързият и PCR теста потвърждават Коронавирус 19. Близките научават на идващия ден.

“Започнахме да звъним естествено първо на персоналния доктор. Междувременно майка ми у дома е с температура. Личният доктор ми сподели какъв антибиотик да купя”, споделя Райна Манджукова.

Следват позвънявания на осведомителния център на здравното министерство и дежурния в столичната здравна ревизия.

“Те не знаеха какво да вършат. Не би трябвало ли някои да се тормози от това, че и ние се разхождаме и може би сме носители. На третия ден се свързаха с нас от 4-то районно, само че нямаха информация къде е татко ми”, разяснява още Манджукова.

От столичната РЗИ декларират - 14 дни пациентът не е имал контакт със свои близки. Това е и повода те да не са били сложени под карантина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР