Столичната регионална здравна инспекция изпрати позиция до медиите, в която

...
Столичната регионална здравна инспекция изпрати позиция до медиите, в която
Коментари Харесай

СРЗИ: Не сме сключвали договори с колекторски фирми за епидемиологични проучвания

Столичната районна здравна ревизия изпрати позиция до медиите, в която декларира, че няма подписани контракти с колекторски компании за осъществяване на епидемологични изследвания.

Позицията е по отношение на изявлението на Мая Манолова, която по-рано през днешния ден остро разкритикува проектозакона за колекторските компании, изготвян от Министерството на стопанската система. По думите ѝ проектозаконът е лобистки и обслужва ползите на банките и фирмите за бързи заеми.

Ето и цялата позиция на СРЗИ:

" Във връзка с обществено изнесената информация от страна на госпожа Мая Манолова за подписани платени контракти с колекторски компании за осъществяване на епидемиологични изследвания, Ви осведомяваме, че изнесената информация е погрешна.

В хода на пандемията РЗИ-София неведнъж отправяше зов за набиране на доброволци, които да подкрепят активността за карантиниране на инфектираните и контактни лица. Обема на обработваната информация е голям и е непостижим поради тежкия кадрови недостиг, в който работи Столичната РЗИ. На апелите ни за непринуден труд откликнаха както физически лица по този начин и компании, измежду които има две, в чийто предмет на активност участва и събиране на вземания.

Информираме Ви, че всички физически лица и компании, които поставят непринуден труд в помощ на Регионалната здравна ревизия имат подписани контракти за обработка на персонални данни, изискуеми от Закона за отбрана на персоналните данни.

РЗИ-София благодари на всички физически лица и компании, които полагаха и не престават да поставят безплатен труд по отношение на пандемичната конюнктура, което дава опция на хиляди жители да получат болничните си листове в точния момент и да не бъдат заплашвани от уволняване. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР