Столичната премиера на спектакъла Един и пророците“ на Драматичен театър-Пловдив

...
Столичната премиера на спектакъла Един и пророците“ на Драматичен театър-Пловдив
Коментари Харесай

“Едип и пророците“ изправи на крак публиката в Народния театър в София

Столичната премиера на спектакъла „ Един и пророците “ на Драматичен театър-Пловдив остави без мирис публиката в Народен спектакъл „ Иван Вазов ” предходната вечер. Тя се отблагодари за прекарването с десетминутни нестихващи овации. Изправени на крайници, феновете викаха „ Браво! ” и не пускаха актьорите и основателите на спектакъла да се отдръпват от сцената.
Прочетете още
Това е следващият празник на духа, който пловдивската натрупа подарява на столичната аудитория. С този  фурор на сцената на Народния спектакъл актьорите на Драмата затвориха кръга на своята популярна трилогия – „ Одисей “, „ Коприна “ и „ Едип и пророците “, донесла им толкоз доста самопризнание у нас и в чужбина.

Припомняме, че спектакълът „ Коприна “ бе в  официалната селекция на международната театрална олимпиада  -  изключителен триумф освен на пловдивската натрупа, само че и на целия български спектакъл.   " Одисей " бе отличен с Гран При за най-добър спектакъл, а наградата за постановка бе връчен на Диана Добрева на Международния сценичен фестивал " Стоби " в северномакедонския град Велес. 

Забележителното наличие на театъра на интернационална сцена и сполучливото показване в Унгария дават своите плодове. По информация на медията ни трупата ще гостува на серия влиятелни театрални фестивали в чужбина през 2024 година

Часове след снощната премиера „ Едип и пророците ” обществените мрежи се извършиха с коментарии за видения театър.

Ето и част от тях:

" Едип и пророците " - театър на международно равнище с прелестен текст, извънредно добра сценографска апаратура, музика спираща дъха ни, изящни костюми, Отлична актьорска игра, а Диана Добрева е талантлив режисьор! “, написа Цветана Бекярска.

 „ Гледах довечера " Едип и пророците " в Народния спектакъл. Изумително!!! Гениалността на Александър Секулов, на Диана Добрева и на Константин Еленков, слети в едно! И, несъмнено, със съдействието и гения на всички други, участващи в спектакъла. Респект! “, е коментарът на Мая Хранова.

„ Поредният огромен триумф на Диана Добрева и екип! Благодарим ви вълнуващото прекарване, за затаения мирис на публиката, за хубостта на сцената! “, означи Елина Калинова.

Маргарита Илчева написа: „ Великолепна " Едип и пророците " на страхотния Александър Секулов! Чудесни артисти на трагичен спектакъл - Пловдив! “.

„ Потресаваща режисура – остави ни без мирис! Благодаря! “, разяснява Дея Сол. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР