Столичната полиция задържа пет момчета за грабеж. Органите на реда

...
Столичната полиция задържа пет момчета за грабеж. Органите на реда
Коментари Харесай

Столичната полиция задържа пет момчета за грабеж

Столичната полиция задържа пет момчета за обир. Органите на реда са арестували трима малолетни и двама малолетни за осъществен обир.

Действията на проверяващите почнали след сигнал в районното ръководство постъпил на 23 септември. Той е подаден от родител на 13-годишно момче. Според него към 13:00 часа на спирка на градски превоз в ж.к. „ Обеля “ синът му бил атакуван от пет момчета, които го заплашили, сграбчили от джоба на панталона пари му и избягали.

Полицията почнала търсене като са задържани петимата – трима на 13 и двама на 14 години. Събраните материали по формираното досъдебно произвеждане са изпратени в Софийска районна прокуратура от Столичната полиция задържа пет момчета за обир. Препоръката на Министерство на вътрешните работи е за налагане на възпитателни ограничения по отношение на причинителите.

В нощта на 17 против 18 септември в 4 районно управление (на МВР) е получен сигнал за осъществен обир над две девойки от три непознати лица, които се оказват младежи. Пострадалите са дали съответно изложение на причинителите и неотложно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал наоколо до бул. “Черни връх ”. Екипът подхваща дейности по търсене и открива, че младежите се качват в рейс. Успяват да спрат транспортното средство и залавят единият в рейса и двама, които се пробват да избягат. Единият служител на реда потегля след бягащите и предизвестява няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият чиновник стреля по бягащото момче. Полицейският автомобил го откарва в болница “Токуда ”. Лекарите откриват, че младежът е умрял.

“Законът за Министерство на вътрешните работи регламентира доста тъкмо пълномощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е позволена в хипотезата и в обстановката, в която здравето на полицейския чиновник или на неговите сътрудници е било застрашено. В такава догадка огнестрелно оръжие може да се употребява, само че в такава степен, че да се причинят минимални увреждания на лицето, което би трябвало да бъде арестувано и което вероятно е нападнало служител на реда ”, обясни юрист Марковски. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР