Столичната полиция крие случая от седмицаПодозират 18-годишна с психично заболяване

...
Столичната полиция крие случая от седмицаПодозират 18-годишна с психично заболяване
Коментари Харесай

Актрисата Виолета Донева убита от родственица 

Столичната полиция крие случая от седмица
Подозират 18-годишна с психологично заболяване от фамилния кръг

Вратата на дома ѝ била заключена

Актрисата Виолета Донева е била убита, обвинена е нейна 18-годишна родственица с психологично заболяване.

Българска национална телевизия заяви, че момичето е внучка на Донева, само че пред “Труд News ” източници от Министерство на вътрешните работи потвърдиха единствено, че е от тесния фамилен кръг на 79-годишната актриса. Синът Иво Стайков отхвърли какъвто и да е коментар. От прокуратурата единствено прецизираха, че казусът е съзнателно ликвидиране, само че все още няма повдигнати обвинявания.

Тялото на Донева било намерено на 22 октомври в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал “Изток ”. Няколко дни подред околните ѝ на вятъра се опитвали да се свържат с нея по телефона, най-после пристигнали с полиция, повикали ключар и отворили входната врата.



Вратата на дома ѝ е запечатана с полицейски лепенки.

Тялото на Донева било в коридора, по него имало рани от нож и следи от душене. До през днешния ден столичната полиция криеше за случая, като се оправдаваше, че е имала възбрана от наблюдаващия прокурор.

Пред “Труд News ” съседи от блока описаха, че служители на реда са идвали на няколко пъти, а последните лепенки на входната са врата са от сряда - 26 октомври. Вероятно на този ден в жилището е бил юридически следствен опит.

Комшийка показа, че в последните два месеца Виолета живеел в тъга, откакто умрял вторият ѝ брачен партньор - някогашният баскетболист Атанас Грънчаров, с който се познавали от деца. Когато било хубаво времето, идвала жена, най-вероятно нейна близка другарка, с цел да я извежда на разходки на открито. Близките ѝ също идвали да я наглеждат.

Хората от блока не знаеха дали внучката или друга 18-годишна родственица е оставала да живее при нея.

Виолета Донева е родена в Петрич на 7 септември 1943 година Внучка е на юриста и политика Стефан Стефанов. Баща ѝ капитан Павел Джингаров е разстрелян през 1945 година след присъда от по този начин наречения Народен съд. Вторият є татко е артистът Кирил Донев.

Тя е приключва ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов ” през 1966 година със компетентност актьорско майсторство. Работи в няколко театъра, снима се в доста български игрални филми. Синът ѝ е от първия брак с режисьора Людмил Стайков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР