Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции подписа договора за

...
Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции подписа договора за
Коментари Харесай

Подписаха договора за продажбата на Общинска банка, Да, България иска оставки

Столичната общинска организация за приватизация и вложения подписа контракта за продажбата на 67,64 % от акционерния капитал на „ Общинска Банка “ АД с купувача „ Новито Опортюнитис Фонд АГмвК “. Подписаният контракт не завърши процеса по договорката. Предстои купувачът да заплати останалите 80% от цената на акциите и тогава те ще бъдат джиросани, оповестиха от СОАПИ. 

„ Новито Опортюнитис “ насочи офертата за каузи на Столичната община в Общинска банка в размер на 46 млн. лв.. Купувачът се задължава в период от 5 години след прехвърлянето на пакета от акции да осигури  “Общинска банка " АД да резервира седалището си на територията на Република България, за неизпълнението на което е планувана наказателна клауза от 50% от цената по договорката.

За същия интервал трябва да се подсигурява запазването на главния предмет на активност. При нарушаване на това условие
плануванаъа наказателна клауза е в размер 100 % от сумата на покупната цена за продаваните акции за всеки случай на несъблюдение. Купувачът се задължава в период от 5 години да не позволява слагане на банката под необикновен контрол или отнемането на банковата лицензия. Предвидената наказателна клауза също е размер на 100 % от сумата на покупната цена за продаваните акции за всеки случай на несъблюдение. „ Новито Опортюнитис “ би трябвало да извърши и създадените от него тактики за консолидиране и ръководство, за финансова непоклатимост и поддръжка, обстоен бизнес проект за развиването на банката, както и да изпълни Програмата за претовареност и План за развиване на връзките и услугите на Банката със Столичната община. 

Всяко нарушаване на заложените предварителни условия е обвързано със наказания, прецизират от СОАПИ. 

Оставка на държавното управление поради договорката с Общинска банка, изиска партия " Да, България ". В писмо до медиите от партията декларират, че за първи път в новата история на България, след валутния ръб, Българска народна банка позволява придобиване на банка от едноличен акционер с неразбираем опит и с неразбираеми правила за надзор над акционерната конструкция. 

" За две седмици, от които най-малко 5 празнични дни, Българска народна банка съумя да разреши на неизвестен фонд от Лихтенщайн да придобие Общинска банка. Парите в този фонд са пристигнали от петролния предприемач Георги Самуилов – притежател на " Инса ойл ". През 90-те години той е съучастник с " Арес холдинг " – структурата в " Мултигруп ", основана от последния шеф на VI ръководство на Държавна сигурност Димитър Иванов ", се споделя в писмото на партията на някогашния правосъден министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР