Столичната община засилва контрола по спазването на противоепидемичните мерки заради

...
Столичната община засилва контрола по спазването на противоепидемичните мерки заради
Коментари Харесай

Фандъкова: Затягаме контрола върху мерките

Столичната община ускорява контрола по спазването на противоепидемичните ограничения поради увеличението на случаите на предаване на коронавирусната зараза. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти след приключването на службата в църквата " Света Неделя " във връзка 144 години от освобождението на София от османско господство, предава Българска телеграфна агенция.

По-късно през днешния ден ще има съвещание на Софийския действен щаб за битка с ковид, на което ще бъде разисквана тематиката за разпространяването на инфекцията. Фандъкова разгласи, че общинските лечебни заведения покачват готовността си за банкет на пациенти по отношение на предстоящата пета вълна на ковид. Столичният кмет изрази вяра на национално равнище да не бъдат затваряни учебните заведения и детските градини в София. Кметът изрази своята позиция, че те би трябвало да работят при съблюдаване на ограниченията, тъй като съгласно кмета децата не са " чак такива огромни преносители, каквито доста експерти разясниха ".
Фандъкова: Проектираме Източната дъга, през март - нови 3 км метро до " Левски Г "
Напролет, евентуално през март, ще започва строителството на още 3 метростанции от третата метролиния - до квартал “Левски Г&rdquo...
Прочети повече
Йорданка Фандъкова заяви още, че е възобновила настояването си за среща с министър-председателя Кирил Петков по отношение на обезщетенията за общинските сдружения поради покачването на цените на енергоносителите. Кметът уточни, че от 1 януари с 30 % се повиши цената на газа, което за доста от общинските сдружения е извънредно тежко. " Топлофикация София " продава газа на цени от 47 лв. за мегаватчас, а купува на цена от 133 лв., уточни кметът Фандъкова. Тя сподели още, че множеството от новите рейсове, закупени от Столичната община през последните няколко години, са на природен газ, чиято цена е увеличена. Фандъкова сподели, че на срещата с енергийния министър, която е имала преди Коледа, той е дал увещание, че ще има обезщетения и за цената на природния газ. Ситуацията е незабавна и незабавно би трябвало да намерим решение, акцентира столичният кмет.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР