Столичната община уведомява всички заинтересованите граждани, че е възобновен приемът

...
Столичната община уведомява всички заинтересованите граждани, че е възобновен приемът
Коментари Харесай

Дават климатици и газови конвектори срещу стари печки на твърдо гориво

Столичната община уведомява всички заинтригуваните жители, че е обновен приемът на формуляри за кандидатстване за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с нови екологични други възможности по план " Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности ", финансиран по Оперативна програма " Околна среда 2014 Ц 2020 година ", посредством Кохезионния фонд на Европейски Съюз и от националния бюджет. Това оповестяват от пресцентъра на общината.
Всички семейства, които се отопляват на дърва и въглища и са притежатели на парцелите, могат да аплайват за изцяло безвъзмездна замяна на отоплителните уреди като опциите са: до три броя климатици, топловъздушни пелетни камини, камини на пелети с водна риза или пелетни котли, както и котли на газ или до три броя газови конвектори. Уредите са с разнообразни мощности съгласно размера и кубатурата, която ще се отоплява в жилището. За семействата избрали да получат нови котли на пелети или газ, както и камини на пелети с водна риза са планувани и до три броя радиатора с разнообразни размери. За тези, които желаят да възстановят връзката си към " Топлофикация София " или да се свържат към централно отопление се дават до три броя радиатора на парцел.

Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица се подават в съответната районна администрация по местоположение на парцела. Втората покана за кандидатстване ще остане отворена до привършване на финансовия запас по плана. При съществуване на повече претенденти, ще бъдат приложени оповестените критерии за приоритизиране и класиране на претендентите.

Документи за кандидатстване, изискванията за присъединяване, допустимите други възможности за отопление са налични на страницата на Столичната община на адрес в интернет https://www.sofia.bg/web/guest/opos, както и на място във всяка районна администрация. За облекчение на жителите е създаден и електронен калкулатор, с цел да изчислят какъв е най-подходящият отоплителен апарат за потребностите на семейството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР