Столичната община (СО) ще премахне временната арка на пл. Св.

...
Столичната община (СО) ще премахне временната арка на пл. Св.
Коментари Харесай

След подигравките: Махат арките пред “Св. Александър Невски”

Столичната община (СО) ще отстрани краткотрайната арка на пл. " Св. Александър Невски " и ще провежда обществена полемика за основаване на модел за интервенция в градското пространство, оповестяват от пресцентъра на Общината по отношение на въпроси от медии, предават от Българската телеграфна организация.

Одобрението на плана е обещано от дирекция " Култура “ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по начало на коледната акция е 50 000 лева и включва концерт, сцена, осветяване, украса.

Арката беше част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада, показват от Общината. Тя е и част от цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма “Св. Александър Невски ” в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото “Светлината в нас ”. Тя включва цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат проведени коледни събития, базар и други празнични действия за жителите и гостите на столицата.

Дизайнът на е дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за начало на акцията.

Първоначалният план за наличието на арката е тя да притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм. За слагането ѝ са взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури, които контролират активността на Общината все още.

През януари Столичната община ще провежда отворена експертна полемика, в която да проучва опита и противоположната връзка и да направи правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще се обсъдят най-хубавите практики и ще бъдат препоръчани промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР