Столичната община (СО) ще обжалва решението на Административен съд София-град

...
Столичната община (СО) ще обжалва решението на Административен съд София-град
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще обжалва съдебното решение за прекратяване на новата организация на движението около НДК

Столичната община (СО) ще апелира решението на Административен съд София-град (АССГ) по отношение на въвеждането на новата организация на придвижването към Националния замък на културата (НДК), написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев. 

По искане на Сдружението с нестопанска цел в социална изгода „ Европейски център за транспортни политики ” против " неоснователните дейности на Следствен отдел към окръжна прокуратура " Административният съд София-град постанови да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от заместник-кмета по превоз Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в София по бул. „ Витоша ”, бул. „ Патриарх Евтимий ” и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен ” посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и други. Съдът е приел, че дейностите не се основават на административен акт или закон, и в хипотезата на член 250, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс следва да бъдат прекратени неотложно. Според този текст всеки, който има юридически интерес, може да желае преустановяване на дейности, осъществявани от административен орган или длъжностно лице, които не се основават на административен акт или на закона. Разпореждането може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС) в тридневен период, прецизираха от АССГ.

Столичната община ще апелира решението на АССГ, декларира през днешния ден кметът на София Васил Терзиев. Той показва, че остава оптимист, че Върховен административен съд ще се произнесе също толкоз бързо, колкото първата инстанция. Това ще бъде в полза на жителите на града и ефикасната работа на Общината. Ще се съобразим с решението на съда, прибавя кметът.

" Дотогава, апели на политически съперници за оставки на членове на екипа ми, преглеждам като част от предизборна акция, в която се надявах да чуя мощна визия за развиване на България и по какъв начин страната ще се трансформира във водещ фактор в Европейски Съюз. Това заслужава всеки гласоподавател ", разяснява Терзиев.
 
По-рано днес общинският консултант от ГЕРБ-СДС  Антон Хекимян заяви, че събират подписи за изключително съвещание на Столичния общински съвет на 23 май, и че желаят оставката на заместник-кмета по превоз. 

Очаквам оставката на заместник-кмета на София Илиян Павлов още през днешния ден, заяви Иван Таков. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР