Столичната община ще иска двойно поскъпване на Синята зона. Това

...
Столичната община ще иска двойно поскъпване на Синята зона. Това
Коментари Харесай

Синята зона в София поскъпва двойно

Столичната община ще желае двойно повишаване на Синята зона. Това заяви зам. - кметът на Столичната община Йоана Христова. В момента цената на паркиране в идеалния център на София е два лв. на час. Поскъпването е част от ограниченията за чист въздух в столицата в дните, когато се чака доста превишение на замърсяването на въздуха. Предлага се и отделяне на зони с ниски излъчвания посредством краткотрайно ограничение на придвижването на коли., както и смяна в организацията на придвижване в зона Център Амбицията на общината е до 2019 година всички транспортни средства на градския превоз да са екологични.

Зам.-кметът по екология Йоана Христова уточни, че предложенията ще бъдат показани на Столичния общински съвет, който ще има последната дума за въвеждането им.

Друга концепция е да се вкара и зелен билет за градския превоз, който да бъде на цена от 1 лев за целия ден. Ако и това не даде резултат от Столична община настояват, че целеустремено ще алармират КАТ да засилят инспекциите върху моторните транспортни средства във връзка с тяхната техническа редовност.

Ако въпреки всичко повишението на излъчванията на фини прахови частици продължи общината предлага да се вкара гъвкаво работно време за администрациите в центъра на града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР