Столичната община пусна в интернет нов здравен портал, в който

...
Столичната община пусна в интернет нов здравен портал, в който
Коментари Харесай

Нов здравен портал за София дава възможност за онлайн записване на час за преглед

Столичната община пусна в интернет нов здравен портал, в който е събрана настояща информация за всички общински лечебни заведения в София и експертите, които работят в тях. Около 500 от експертите са дали своите графици, тъй че през страницата пациентите могат да си запазят час онлайн. Останалите лекари са дали телефони за директна връзка.

Платформата беше показана през днешния ден от зам.-кмета Дончо Барбалов, ръководителя на комисията по опазване на здравето в Столичния общински съвет доктор Веселин Милев и инж. Детелин Кръстев, шеф на Global System Solution.

В портала има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения – многопрофилни и профилирани лечебни заведения, медицински и дентални центрове, лечебни заведения за долекуване на територията на Столична община.

Освен да запишат час, в страницата жителите на София ще могат да ревизират и резултатите от направени проучвания в съответната болница или диагностично-консултативен център. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се икономисва чакането пред кабинетите, показват от общината.

В здравния портал има информация и карта с адреса на всяко лечебно заведение, посочени са и контактите им, както и къса информация за всеки експерт.

За да употребяват услугите на портала, потребителите би трябвало да се записват. След това ще имат право да си създадат до пет резервации за обзор. Ако се откри, че потребителят е злоумишлен и съзнателно заема часове, без да има потребност от тях, профилът му ще бъде блокиран. За пациентите под 18-годишна възраст е належащо да се записва родител, от чието име да се записват часове.

Търсачките в здравния портал са разнообразни, тъй че има опция да се вършат разнообразни типове информации: за съответен експерт, по регион или за обещано лечебно заведение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Прегледи и акции (5)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР