Столичната община обмисля план и нови мерки срещу тероризма. Как

...
Столичната община обмисля план и нови мерки срещу тероризма. Как
Коментари Харесай

Как да реагираме при атентат или ако сме заложници?

Столичната община обмисля проект и нови ограничения против тероризма. Как да реагираме при атентат или в случай че сме заложници?

Един от най-важните препоръки на Столичната община е обвързван с метрото . Ако е имало гърмеж , не бързайте да влизате, тъй като към момента може да има контактно напрежение по релсите .

Ако сте в тунел , съветът е да запушите устата и носа си, да легнете на пода и да следвате препоръките на машинистите.

Авторите на проекта предлагат при конфликт с терорист никога да не го гледате в очите .

--> Другият съвет на общината е да следите деликатно по какъв начин са облечени хората към вас и какво е държанието им. Според описанието, което се дава, атентаторът е доста концентриран и с компактно стиснати устни .

„ При контакт с терорист хората не би трябвало да бъдат нападателни към него , да не бъдат предизвикателни, да следват негови указания, в случай че са заложници. Ако видят подозрително лице, което съгласно тях е терорист, по най-бързия метод би трябвало да алармират способените органи”, уточни Кристина Лазарова от дирекция „ Сигурност” към Столична община.

Ако оръжието му се окаже покрай нас , е хубаво да не го взимаме, да не го пипаме , защото в случай че структурите, които са тръгнали да обезвреждат терориста, са в близост, може да пострадаме ние вместо него”, добави тя.

Според специалистите по антитероризъм методите на атентаторите стават все по-усъвършенствани, а единственият отговор е бдителността .

„ Това е нова нужда, която би трябвало да опълчи на коварството на тероризма многолико човешко наличие с всички мобилизирани сетива – очи, уши, мисъл. Трябва да мислим със личните си глави, тъй като без това няма обезпечено оцеляване”, разяснява специалистът по антитероризъм Христо Смоленов.

Дали този антитерористичен проект ще влезе в действие, ще стане ясно на 22 февруари, когато ще бъде гласуван в Столичната община.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР