Столичната община не е разрешила събиране и провеждане на шествие

...
Столичната община не е разрешила събиране и провеждане на шествие
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Столичната община не е разрешила събиране и провеждане на шествие Луковмарш

„ Столичната община не е разрешила събиране и осъществяване на шествие Луковмарш. В случай на опит такова събиране да се случи, Следствен отдел към окръжна прокуратура ще издаде заповед за преустановяване. “ Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Всеки опит за осъществяване на събития, застрашаващи обществения мир, достолепието на жители и общочовешките полезности ще среща отвод. Разчитам на способените институции да застанат до нас в това решение. Провокациите към принуждение, пропагандирането на расизъм, антисемитизъм, хомофобия, сексизъм нямат място в живота и града ни.

Столичната община не е разрешила събиране и осъществяване на шествие Луковмарш с начална точка НДК. В случай на опит такова събиране да се случи, Следствен отдел към окръжна прокуратура ще издаде заповед за преустановяване.

Министерството на външните работи се афишира срещу плануваното осъществяване на Луковмарш в София, оповестиха от ведомството само че интернет страницата си.

„ Омразата, дискриминирането и антисемитизмът нямат място в нашата страна. Те са несъвместими с полезностите, идентичността, традициите и ползите на българския народ. Прояви от рода на така наречен Луковмарш показват несправедливо Република България в негативна светлина “.

По-рано през днешния ден Столичната община заяви, че не е разрешила осъществяване на шествие „ Луковмарш “ с начална точка Националния замък на културата. В случай, че такова се организира, Столичната община ще издаде заповед за преустановяване.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР