Столичната община иска поне 45.65 млн. лв. за дела си

...
Столичната община иска поне 45.65 млн. лв. за дела си
Коментари Харесай

Софийската управа иска 45 млн. лв. за дела си в Общинска банка

Столичната община желае най-малко 45.65 млн. лева за каузи си от 67.65% в Общинска банка. Това се вижда от решение на общинския съвет, представено от " Капитал daily ".

Месец е срокът за покупка на конкурсна документи, толкоз е и за подаване на предложения след приключването му. При този график договорка може да има при започване на 2018 година

При минималната търсена сума оценката е към 75% от счетоводната стойност, което е относително задоволително равнище по отношение на тези в Европа като се изключи проблематичните италиански банки. Сделката за ОББ се подписа при над 110% цена към личен капитал (P/B), а акциите на най-голямата обществена банка в България - ПИБ, се търгуват на борсата при равнища към 67%. При нея също тече процедура по търсене на вложители, показва изданието.

Върху оценката на вложителите за " Общинска " тежи миноритарният притежател Христо Ковачки, с който не всеки претендент за банка би влезнал в партньорство, се добавя в обявата.

До състезанието ще бъдат допускани единствено стратегически или финансови вложители, покриващи избрани критерии.

Поредното решение за продажба на каузи на Столичната община в банката беше гласувано през юли тази година. Предложението пристигна от Трайчо Трайков като общински консултант от Реформаторския блок. Освен Столичната община дял в банката има и Христо Ковачки посредством няколко сдружения – 27%. На този стадий няма изясненост водени ли са с него диалози за каузи му и дали би взел участие в приватизационната процедура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР