Столичната община и район „Надежда“ продължават обособяването на „зелени острови“

...
Столичната община и район „Надежда“ продължават обособяването на „зелени острови“
Коментари Харесай

Столичната община обособява нови „зелени острови“ в „Надежда“

Столичната община и регион „ Надежда “ не престават обособяването на „ зелени острови “ за разделно събиране на отпадъците, оповестиха от пресцентъра на общината. Нови 300 семейства от региона ще имат опция да се включат в разширението на плана за стимулиране на гражданското присъединяване в процеса на преработване. След сполучливото осъществяване на пилотната самодейност в ж.к. „ Надежда 1 “ през 2019 година, когато бяха обособени първите 5 „ зелени острова “ се планува възстановяване организацията на разделно събиране на боклуци от опаковки – пластмаса, хартия, метал, стъкло и хранителни боклуци и при блокове №№ 153, 155, 156, 157 и 173 в ж.к. „ Надежда 1 “.

„ Устойчивата политика за разделно събиране и преработване на отпадъците е приоритет на Столична община. След разбор на данните от първите участници установихме високо качество на разделно събираните на боклуци, неявяване на примеси и понижаване на количеството общ разбъркан отпадък “ – изясни заместник-кметът на сектор „ Екология “ Десислава Билева.

Столична община ще даде на семействата, декларирали предпочитание за присъединяване, самостоятелни контейнери за разделно събиране. За пълноценно застраховане на самодейността, следва и метаморфоза на уличните контейнери за боклук – превръщането им в 5 (пет) уреди от типа „ зелен остров “, в това число смяна в брой, тип и периодичност на транспортиране на съдовете. Всяко домакинство, участник в плана, ще получи цялостен комплект контейнери за разделно събиране на боклуци.

Решение за присъединяване в плана може да бъде взето след осъществяване на заседание на етажната благосъстоятелност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР