Столичната община глоби Трейс Груп Холд със 100 хиляди лева

...
Столичната община глоби Трейс Груп Холд със 100 хиляди лева
Коментари Харесай

Борис Бонев: Глобата за чупенето на павета е измиване на ръцете


Столичната община санкции " Трейс Груп Холд " със 100 хиляди лв. поради ремонта на жълтите павета. От общината са съставили акт за съзнателно строшаване на керамично паве от служащ.

Във видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда по какъв начин служащ употребява чук, с цел да оформи и сложи едно от жълтите павета. През 2016 година паветата бяха оповестени за единична, урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност на столицата. Кметът Йорданка Фандъкова е изпратила по случая и сигнал до Софийската градска прокуратура.

В „ Тази заран “ общинският консултант Борис Бонев от „ Спаси София “ дефинира санкцията като " измиване на ръце " и изясни, че тя е два пъти по-малка от оптималната, която е можело да бъде наложена.

„ Не е компанията, която би трябвало да дава отговорите. Общината се крие. Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев се крият. Общественият интерес ли пазят, или играят юристи на компанията “, добави той.

Бонев добави, че ще бъде проведен митинг с искане за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова.

От компанията, направила ремонта, разясняват, че са извърши плана.

„ Твърдението на служащия е, че павето е било счупено в долния край и по тази причина е било счупено и завършено. Провеждан е инструктаж. Работникът е отхвърлен от работа “, съобщи Красимир Цоклинов от „ Трейс Груп “.

Все още няма решение дали наказването ще бъде изплатено, или обжалвано.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР