Столичната община е готова да осигури места за настанява на

...
Столичната община е готова да осигури места за настанява на
Коментари Харесай

Фандъкова: Столичната община е готова да осигури места за настанява на 206 граждани на Украйна

Столичната община е подготвена да обезпечи места за настанява на 206 жители на Украйна, които напущат страната поради военните дейности. Тази заран осведомих Министерство на външните работи с всички благоприятни условия, които София може да обезпечи в помощ на украинците и българите, живеещи в Украйна ". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичната община има подготвеност да провежда и превоз от украинско-румънската граница до България. Общината разполага с 6 оборудвани автомобила с готови водачи от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ".

София дава 105 места за настаняване на територията на Столична община и 101 на база на общинско сдружение в гр. Приморско. Сред местата за настаняване 18 са на територията на центрове за даване на обществени услуги, с отлични условия за майки с деца, в това число и с опция за обезпечаване на психическа помощ. В болничното заведение за долекуване в регион " Панчарево " могат да бъдат настанени възрастни хора, които се нуждаят и от медицински грижи.

" Екипите на Столична община имат опит в реакцията при разнообразни спешни обстановки, при които е нужна бърза организация за оказване на помощ на жители ", напомни столичният кмет.

В тази извънредно тежка обстановка в Украйна, София има подготвеност да окаже логистична и филантропична помощ на жителите на Украйна, както и на българските управляващи в организацията на филантропичните дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР