Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на

...
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на
Коментари Харесай

Промени в движението в София заради мач и събития за Деня на Европа

Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща ограничения за защита на публичния ред и организация на придвижването във връзка мероприятия , които ще проведат в София на 9 май.
 
Очакваните съществени усложнения в трафика в центъра на столицата са по отношение на проведени мероприятия под егидата на Е вропейски парламент, Министерството на Българското председателство на Съвета Европейски Съюз 2018 и финала за Купата на България . На построени КПП-та за всички мероприятия полицейските чиновници ще извършат щателна инспекция на посетителите.

От 18.30 до 19.50 часа в Народен спектакъл " Иван Вазов " ще се организира гала по връчване на годишните награди за " Успели деца " за 2017 година, проведена от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

В тази връзка от 12:00 до 23:00 часа на 9.05.2018 година се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. " Кн. Александър I " , като се изключи колите на участниците в мероприятието и отвън местата в режим на платено паркиране " длъжностен абонамент ".

От 21.30 до 22.30 часа на бул. " Княз Дондуков " и пл. " Независимост " ще се организира мероприятие във връзка отбелязване Деня на Европа, включващо прожектиране на тримерен светлинен и звуков театър върху фасадата на Министерски съвет, проведено от Европейски парламент.

З абрани за влизането на пътни транспортни средства, въведени от Столична община по този мотив от 20:00 до 23:30 часа на 9.05.2018 година, както следва: по бул. " Кн. Александър Дондуков " сред бул. " Кн. Мария Луиза " и ул. " Г. С. Раковски " ; по бул. " Цар Освободител " сред пл. " Независимост " и ул. " Г. С. Раковски ".

От 19.30 на Национален стадион " Васил Левски " ще се организира футболна среща сред тимовете на ПФК " Славия " и ПФК " Левски " за финала на Купата на България. Привържениците на Славия ще бъдат пропускани през вход 25 на бранш " А " и през вход 24 на бранш " Г ". Симпатизантите на Левски ще могат да минават през вход 1 и 2 на бранш " А " и през входовете на секторите " Б " и " В ". Пристигащите проведено от страната почитатели на Левски ще бъдат насочвани да паркират на ул. " Митрополит Кирил Видински ".

Предприети са с триктни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия . Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.
Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости /огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително и парфюми и чадъри/. За да бъде избегнато скупчване приканваме феновете да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 17.00 часа.

З абранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на участниците в мероприятието, както следва: От 8:00 часа в понеделник до привършване на футболната среща на 09.05.2018 година по алеите към Национален стадион " Васил Левски " , при бранш Б, В и Г.

От 14:00 до 22:00 часа на 9.05.2018 година: на моста пред Национален стадион " Васил Левски " ; на ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Васил Левски " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ".

От 1 8:30 часа на 09.05.2018 година до привършване на футболната среща , единствено при нужда се не разрешава в лизането на пътни транспортни средства в двете направления, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по: ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Васил Левски " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " ; бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред пл. " Орлов мост " и бул. " Черни връх " ; бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР