Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257

Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257 ...

Столична община е изпратила 94 257 документи по електронен път от март до декември

Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257 документи и е получила 60 757 документи за периода от март до декември 2018 г. Това каза Венера Милова от дирекция "Административно обслужване" към СО на семинара за проект за бюджет на Столична община за 2019 година в Правец. Тя поясни, че СО е реален участник в електронния обмен на документи чрез Системата за електронен обмен на документи на Държавна агенция за електронно управление от март 2018 г., предава БТА.

Освен централната администрация на Столична община в електронния обмен на документи участват още районните администрации на СО, столичните общински предприятия, както и някои от основните общински търговски дружества. В процес на разглеждане са и заявленията за включване на 194-те общински детски градини на територията на Столична община, които ще ползват системата за нуждите на вътрешните административни услуги, които изпълняват във връзка със записването на децата, допълни Венера Милова.

През 2019 г. ще започнат да работят мобилни приложения на Контактния център, отворените данни на Столична община и електронните услуги на Центъра за градска мобилност, добави Милова.

Повече от 53 000 сигнали са били регистрирани през 2018 г. в Контактния център на общината, посочи Борислав Панайотов от дирекция "Информационно обслужване и технологии" към СО. В този център гражданите подават основно сигнали от неспешен характер, заявления за достъп до обществена информация, писма и жалби, уточни Панайотов.

Източник: dnesplus.bg