Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257

...
Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257
Коментари Харесай

Столична община е изпратила 94 257 документи по електронен път от март до декември

Столична община /СО/ по електронен път е изпратила 94 257 документи и е получила 60 757 документи за интервала от март до декември 2018 година Това сподели Венера Милова от дирекция " Административно обслужване " към Следствен отдел към окръжна прокуратура на семинара за план за бюджет на Столична община за 2019 година в Правец. Тя разясни, че Следствен отдел към окръжна прокуратура е действителен участник в електронния продан на документи посредством Системата за електронен продан на документи на Държавна организация за електронно ръководство от март 2018 година, предава Българска телеграфна агенция.

Освен централната администрация на Столична община в електронния продан на документи вземат участие още районните администрации на Следствен отдел към окръжна прокуратура, столичните общински предприятия, както и някои от главните общински търговски сдружения. В развой на разглеждане са и заявките за включване на 194-те общински детски градини на територията на Столична община, които ще употребяват системата за потребностите на вътрешните административни услуги, които извършват във връзка със записването на децата, добави Венера Милова.

През 2019 година ще стартират да работят мобилни приложения на Контактния център, отворените данни на Столична община и електронните услуги на Центъра за градска подвижност, добави Милова.

Повече от 53 000 сигнали са били регистрирани през 2018 година в Контактния център на общината, уточни Борислав Панайотов от дирекция " Информационно обслужване и технологии " към Следствен отдел към окръжна прокуратура. В този център жителите подават главно сигнали от неспешен темперамент, заявки за достъп до социална информация, писма и тъжби, посочи Панайотов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР