Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на

...
Столична община ще възложи независима техническа експертиза за възстановяване на
Коментари Харесай

Фандъкова поиска техническа експертиза, за да възстанови Княжевския лифт

Столична община ще разпореди самостоятелна техническа експертиза за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Благодаря на всички общински съветници, които поддържаха предлагането ми за проучване на опциите за възобновяване на лифта в границите на съществуващите лифтови станции и съществуващите фундаменти на стълбовете. Това заяви във " Фейсбук " столичният кмет Йорданка Фандъкова.
В началото на тази година „ Витоша ски “ внесоха стимулирано предложение за профилиран Подробен проект за възобновяване на Княжевския въжен превоз. В предлагането им част от стълбовете не съответстват със съществуващите, само че проблематично е разминаването на един от стълбовете, който е на територията на естествения парк. „ Витоша ски “ публично отхвърлиха да предложат преместването му. А това е нужно, тъй като според настоящата нормативна уредба и правните разбори възобновяване, без промяна на предназначението на земята, е допустимо единствено в съществуващите строителни граници.
Аз персонално не мога да приема , че в 21 век няма техническо решение, както прочее, не одобриха и инженери от компанията на една от експертните срещи. Затова се нуждаем от без значение техническо проучване, декларира още Фандъкова.
За страдание, на този стадий, не можем да разчитаме на доброжелателността на притежателя на лифта „ Витоша ски “ да го възвърне. Очевидно тяхната цел е смяна на Плана за ръководство на парка по този начин, че да могат да възвръщат, уголемяват и построяват лифтови уреди. Моята цел е да възстановим във допустимо най-кратки периоди Княжевския, а и по-късно и Драгалевския въжен превоз.
Убедена съм, че това може да се случи, без да трансформираме планината и достъпът на софиянци до нея в заложници на корпоративни ползи и процедурни хватки , написа столичният кмет.
В последните 2 години водим правосъдни каузи с „ Витоша ски “ за заповедите за възобновяване на Горна и Долна лифтови станции на Княжевския въжен превоз , които издадохме. В момента една от заповедите е анулирана дефинитивно, другата е доказана в наша изгода, само че още веднъж се апелира.
Съобразявайки се и с претекстовете в правосъдните решения, ще издадем нова заповед за възобновяване на Княжевския въжен превоз в целокупност, което включва двете станции и оборудванията сред тях. За това се нуждаем от техническа експертиза, която да ни даде техническото решение, което да предпишем. То няма да ни даде 100% гаранция за триумф, само че ще направи дейностите ни доста по-сигурни и безапелационни, заявърши поста си Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР