Столична община се тресе от огромен скандал след вчерашните разкрития

...
Столична община се тресе от огромен скандал след вчерашните разкрития
Коментари Харесай

Зам.- кметицата на Панчарево с тежка охрана покрай мъжа си - ортак на убиеца Георги Семерджиев

Столична община се тресе от голям скандал след вчерашните разкрития за топлата връзка сред килъра Георги Семерджиев и зам.- кметицата на Паначарево Паолина Петракиева, обясниха за "Скандал " чиновници. Тя и известна в обществените среди като Мисис България. Конкурсът, проведен от Меги Савова, не има никави интернационалните лицензи и в него обикновенно се изявяват пухкави дами на междинна възраст без изключително естетически качества.
В началото на годината, Петракиева е назначена от кмета на Панчарево за негов заместител. Според добре осведомени източници в региона, това се е случило откакто семейството на Петракиева отпред с майка й Капка Амзина, са блъснали крепко финансово рамо на акцията на кмета Гюров през 2019 год. Още тогава към миската е отправено заричане да бъде назначена на основния пост. Дълго време това не се случва, заради страха на кмета от скандал.
В началото на 2022 год. обаче той извършва обещанието си към мисис Паолина. Така тя става вторият по сан началник в най-големия столичен регион, който стига чак до язовир Искър.
В началото на същата година, брачният партньор на зам.- кметицата дружно с килъра Георги Семерджиев, провежда крупна машинация за над 25 млн. лв., които източва от столична автокъща, където е шеф, посредством фиктивни продажби на коли, настояват от автокъщата. Християн Петракиев е остарял прочут на органите на реда. Преди години е арестуван за измами с Данък добавена стойност. В следствие делото е потулено, а Християн е вербуван за осведомител на службите. Вместо да търка наровете, зализаният мъж стартира да топи съперници и по този начин се оказва на върха на Данък добавена стойност мафията при експорта на млечни артикули.
Оплашен, че след грандиозната кражба ще има проблеми, Петракиев наема 16 души за защита на него и фамилията му. Така зам.-кметицата на Панчарево се оказва охранявана от 4 горили, които постоянно са забелязвани и пред районната администрация.
С част от откраднатите пари престъпното дуо Петракиев и Семерджиев закупуват автомивката на паркинг 2 на хотел "Маринела ". Целта е същата да бъде употребена за нарко хранилище на бандата на Семерджиев.
Освен пари брой от ограбената автокъща са завлечени и десетки коли. Именно с тези коли бандюгите вършат първокласен рент а кар, който кръщават “Верстапен”. Под това име в обществените мрежи се подвизава Георги Семерджиев. Негов кумир е водачът от Формула 1 Марк Верстапен. По тази причина употребява и неговото име като псевдоним и име за компанията си.
Бизнесът с лимузините по този начин и не потръгва и Семерджиев стартира да употребява колите самичък. На ден сменял по няколко автомобила. Един от открадните коли е съдбовното Ауди Q7, погубило живота на двете девойки на бул. "Черни Връх ". С различен автомобил марка Лексус дружно с защитата се движела зам.-кметицата Паолина.
Един от най-скандалните обстоятелства около цялата история е, че за закононарушенията на Петракиев и Семерджиев се води следствие. Въпреки това нито Петракиев, нито Семерджиев са арестувани по него. Според източници от Министерство на вътрешните работи чадърът идвал от столичен прокурор, на който бандата се отчитала. Според съседи на Георги Семерджиев същият неведнъж е бил ескортиран пийнал и дрогиран от коли на столичното 04 РПУ. Ескортът бил обезпечен от корумпирани чиновници на районното.

Екип на "Скандал "

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР