Столична община разработва нова финансова политика, която да осигурява повече

...
Столична община разработва нова финансова политика, която да осигурява повече
Коментари Харесай

София има нов временен зам.-кмет по строителството - Никола Лютов

Столична община създава нова финансова политика, която да обезпечава повече благоприятни условия за развиването на планове в София. Заместник-кметът с сектор " Правен и административен надзор " Никола Лютов ще следи реализацията на инфраструктурните планове в столицата. Той краткотрайно поема и направление " Обществено строителство ", оповестиха от общината.

Градоначалникът Васил Терзиев благодари на Лютов и зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Иван Василев, който също краткотрайно отговаряше за строителството след с този сектор Иван Матов, за професионализма и отдадеността, с която извършват отговорностите си в името на обществения интерес. " И двамата имат моето цялостно доверие ", акцентира той.

По думите на Терзиев в идващите месеци приоритет в ръководството на София ще бъде подготовката на бюджета на Столичната община за 2025 година Той добавя, че в същото време построяването на инфраструктурата на общината би трябвало да продължи се осъществя на равнище, като част от промените, целящи по-добро осъществяване на плановете, минават през правна и административна подготовка. Терзиев изяснява, че измененията в отговорностите за секторите в екипа му са направени след акуратен разбор на потребностите от развиване на две от основните посоки в общината.
 София - град на вярата във визията на Терзиев
София - град на вярата във визията на Терзиев

На церемонията участваха и Румен Радев и Илиана Йотова

" За да ускорим развиването на Столичната община и да осъществяваме амбициозните цели от управническата си стратегия, имаме потребност от бюджет, плануван по отношение на целите на хората в града и на неговите дълготрайни потребности, в това число и тактика за спомагателни източници на финансиране ", декларира Иван Василев . Той отбелязва, че се създават разнообразни модели за финансиране на вложенията в по-модерен и комфортен градски превоз, на планове, които ще създадат столичния град по-чист и зелен, както и такива, които ще развият основната инфраструктура в града.

Вече е в ход и подготовката на бюджетната рамка за 2025 година Зам.-кметът е провел срещи с жители и кметовете на 12 региона за идентифициране на значими за тях планове, които да залегнат в бюджета за идната година. Посещенията в останалите 12 региона на София ще се проведат през ноември.
 ПП-ДБ-Спаси София се захваща с трамваите
ПП-ДБ-Спаси София се захваща с трамваите

Приоритет е построяването на ринговия трамвай по бул. " Тодор Каблешков "

По думите на Никола Лютов направление " Обществено строителство " работят инженери и експерти с изключителни професионални познания и експертност. Той декларира, че с наближаването на края на строителния сезон е необходим по-сериозен надзор върху осъществяването на договорите в период, с цел да бъде обезпечено своевременното привършване на плановете. Лютов е безапелационен, че всяко нарушаване на договорните клаузи би трябвало да бъде глобено. " В същото време направлението е фокусирано в подготовката и оповестяването на нови публични поръчки, което поражда нужда от подробен разбор и смяна на плановете на контракти. Целта са да се осуети некачествено осъществяване в бъдеще и отбраната на интереса на общината и жителите й , които са наш главен приоритет ", изяснява той.
 След 8 месеца: Терзиев излезе с порив с амбициозна стратегия с 4 целта
След 8 месеца: Терзиев излезе с порив с амбициозна стратегия с 4 целта

Кметът на София се надява опозицията да не му убие стремежа и да работят заедно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР