Столична община не може да гарантира редовността на градския транспорт

...
Столична община не може да гарантира редовността на градския транспорт
Коментари Харесай

Фандъкова не гарантира редовността на транспорта утре

Столична община не може да подсигурява редовността на градския превоз в София на следващия ден, когато се чака митинг на превозвачите, на чиновниците в публичния транспорт в града и на таксиметровите водачи. Това стана ясно от думи на кмета Йорданка Фандъкова ден преди акцията. Тя съобщи няколко пъти, че на следващия ден градският превоз в столицата ще се движи " по нормалните си направления по всички линии ", само че позволи, че това може да става със закъснения в разписанието. " Разписанията на градския превоз би трябвало да се съблюдават, в случай че няма да има усложнения в придвижването. Такива сигурно ще има по отношение на митингите на другите групи. Иначе метрото и градският превоз ще се движи по нормалните си направления ", разяснява кметът.

Фандъкова съобщи още, че транспортните синдикати, които са уредници на митинга на чиновниците в градския превоз, са съобщили, че в него ще вземат участие единствено водачи и чиновници, които в същия миг не са на промяна. Работещите в градския превоз ще се съберат на следващия ден в 3 точки на столицата – Петте кьошета, Лъвов мост и Сточна гара. Там ще се стачкува от 8 до 9.30 часа. След това се чака шествие до министерството на финансите. Според Фандъкова Столична община е призовала синдикалните водачи да не блокират придвижването на упоменатите три точки до 8.30 ч., защото по същото време в София ще се проведат училищен матури. " Ще забележим дали протестиращите ще се вслушат в нашия апел. Припомням, че учениците би трябвало да са заели местата си до 8 часа ", отговори столичният кмет на въпрос дали уредниците на митинга ще се съобразят с апела.

Началният час на митинга на таксиметровите водачи е 9 ч., а сборният им пункт е на Южната дъга на Околовръстното шосе в сектора сред бул. " България " и бул. " Черни връх ". Протестиращите би трябвало да се съберат в най-дясна лента и не би трябвало да пречат на придвижването, разясниха от общината. Шествието им е планувано да мине през бул. " България ", по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Христо Ботев ", бул. " Стамболийски " до площад " Независимост ". " Таксиметровите водачи ще паркират колите си на бул. " Мария Луиза ", където ще бъде спряно придвижването, само че градският превоз ще се движи. След това водачите ще се придвижат пешеходно до постройката на Министерски съвет, където ще продължат митинга си ", разясниха още от " Московска " 33. Крайният период за приключването му е до 22 ч.
Все още не е ясно организацията на митинга на превозвачите. Графикът за него би трябвало да стане прочут по-късно през днешния ден.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР