Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на Топлофикация

...
Столична община настоява за незабавни мерки за компенсация на Топлофикация
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Настояваме компенсациите за общинската топлофикация да са същите като за частните заводи

Столична община упорства за незабавни ограничения за отплата на „ Топлофикация София “ , поради невиждания растеж на цената на природния газ.

Общинското сдружението би трябвало да бъде обезщетено по същия метод и със същите средства, както всяка една частна компания. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след срещата, проведена от президента Румен Радев и представители на служебното държавно управление, с присъединяване на държавните енергийни сдружения, КЕВР, работодателските организации, синдикатите и представители на общините.

„ Ние не желаеме особено отношение, привилегии или помощ, а обективна отплата за обществената функционалност на страната, която сега се поема напълно от „ Топлофикация София “. Към сегашния миг топлофикационното сдружение закупува природен газ от „ Булгаргаз “ ЕАД на цена от 94,54 лева./мВтч и в това време продава топлинна сила на жителите при одобрена от КЕВР цена на газа от 47,11 лева./мВтч . Тази разлика поражда голям недостиг, който ще пораства с обявените нови нараствания на цената на природния газ “.

По време на срещата служебния министър председател Стефан Янев пое ангажимент проблемите на софийската топлофикация да бъдат разисквани навреме.

„ Като ръководител на Столичния общински съвет упорствам разновидностите, които се разискват от държавното управление да бъдат показани пред работната група , която включва общински съветници от всички политически групи в София. Обсъдената от изпълнителния шеф на БЕХ Валентин Николов опция за прекачване на новите вземания на „ Булгаргаз “ към енергийния холдинг е недопустим за нас, тъй като това значи трупане на нов дълг за сметка на софиянци “, съобщи Георги Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР