Столична община е първата, която има общинска полиция и това

...
Столична община е първата, която има общинска полиция и това
Коментари Харесай

Фандъкова с важна информация за предстоящите ремонти в центъра на София

Столична община е първата, която има общинска полиция и това е в действителност сериозният метод общината да взема решение свои задания. Основна е ролята и на Министерство на вътрешните работи и координацията с органите им. Иска ми се общинска полиция да има по-големи пълномощия. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на Българска национална телевизия.

" Що се отнася до използването на частни компании, ние сключваме контракти за защита на избрани обекти. Трябва да се работи внимателно. Вероятно става дума за по-малки обитаеми места, които нямат опция да има общинска полиция. Хората чакат от нас да има повече ред по улиците и пътищата ", добави тя.

Относно почистването след топенето на снега Фандъкова съобщи: " От първия ден, когато спря снеготопенето, екипите бяха изкарани на улиците. Районните кметове имат задачата да наблюдават. Тези от тях, които имат лични звена за разчистване, имат грижа незабавно да почистят междублоковите пространства ".

Столичният кмет разяснява и идния ремонт на ул. " Граф.Игнатиев ". " Ше има цялостна реорганизация на улицата. Там ще се подмени напълно канализацията и водопровода, които са доста остарели. Със сигурност би трябвало да се реконструира подземната инфраструктура. Предстои да се завърши изборът на реализатор. Проектът е сериозен и подхожда на знакова улица за града. Ще бъде реконструиран и площад Славейков, площад Гарибалди и църквата " Свети Седмочисленици ", добави кметът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР