Столична община е откупила къщата, в която е живял в

...
Столична община е откупила къщата, в която е живял в
Коментари Харесай

Столична община взима официално къщата на Яворов в четвъртък

Столична община е откупила къщата, в която е живял в София огромният стихотворец и бунтовник Пейо К. Яворов, дружно със брачната половинка си Лора Каравелова, оповестиха от Литературен музей, представени от Българска телеграфна агенция. Въводът във притежание на собствеността ще се извърши в къща музей "Пейо К. Яворов ", в наличието на заместник-кмета на София Тодор Чобанов на 24 октомври от 11 часа.
По мотив събитието, шефът на националния книжовен музей Атанас Капралов ще открие музикално-поетична стратегия с присъединяване на вокална групировка "Светоглас ", дружно е артиста Мирослав Стоилов, племенницата на Пейо К. Яворов - Явора Стоилова, ръководителя на Фондация "Яворов " - Тодор Иванов, както и поетите Недялко Йорданов, Георги Константинов, Бойко Ламбовски, Иван Есенски, Димитър Милов, Виолета Христова и други в двора на музея от 12 часа.
Националният книжовен музей ще продължи да стопанисва къщата и да се грижи за съхранението на паметта за огромния стихотворец, споделят от Литературен музей.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР