Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета

...
Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Не приемаме поскъпване на билета за градския транспорт

Столичен общински съвет няма по какъв начин да одобри нарастване на билета за градски превоз, тъй като не там е решението на финансовите проблеми. Това стана ясно от думите на ръководителя на СОС Георги Георгиев по Българска национална телевизия. Георгиев акцентира, че огромният проблем на превоза в София е повишаването на горивата с сред 230% до 330%.

Той описа, че е получил писмо от началника на кабинета на министъра на финансите, в което се споделя, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите в София.

" Това, почтено казано, не чакахме до такава степен да се стигне и няма по какъв начин да приемем, и те го знаят доста добре. При тази инфлация, увеличени разноски за фамилиите за ел. сила и горива няма по какъв начин да им прехвърлим с нарастването на транспортните билети и карти вредата за София от 143 млн. лева, които не доближават - това е незаслужено ", съобщи Георгиев.

По думите му по време на коронавирус пандемията Столична община се е справила сама, без помощ от държавното управление - спрени са няколко огромни обекта и парите са пренасочени към градския превоз, само че към този момент не може сама да се оправя и не е заслужено.

" Проблемът е, че тарифна политика ще има, само че градски превоз може и да няма. Тук това, което вършим ние е, че продължаваме да усилваме парите на софиянци, които са в бюджета, да отиват по-голяма част от тях в превоза. Проблемът е, че държавното управление ни дава препоръки, които знае, че ние не можем и не трябва да осъществим. ", сподели Георги Георгиев.

Председателят на СОС сподели писмо от началника на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова, в което се споделя, че ще Столична община бъде финансирана от държавното управление против промени и оптимизация.

" Оптимизация на разноските значи тяхното понижаване. Ние съответните оптимизации ги вършим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са изменени в София на база на новата умна система, която имаме и GPS устройствата в рейсовете ", разясни Георгиев.

Председателят на СОС съобщи, че няма автобусни линии, които дублират метрото, 70% от рейсовете водят до спирка на метрото, 100% от трамваите прави връзка със спирка на метрото. Направена е и оптимизация - над 5% от маршрутното разписание бе понижено предходната есен, над 5% от административния личен състав е скъсен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР