Столичани от квартал Гоце Делчев протестират тази сутрин срещу проект

...
Столичани от квартал Гоце Делчев протестират тази сутрин срещу проект
Коментари Харесай

Протест срещу строеж между два блока в столичния кв. Гоце Делчев

Столичани от квартал " Гоце Делчев " стачкуват тази заран против план за градеж на нова постройка сред два блока, оповестиха Българска национална телевизия и bTV.

По думи на съседи, отстоянието сред двата блока е 43 метра. Това е градинката сред блокове 253 и 254А.

По информация на Българска национална телевизия вложител е възнамерявал да построи на терена пететажен блок с триетажен под земята паркинг. Предвидено е и разширение на съществуващите улици в квартала за улеснение на достъпа до новия обект.

Пред bTV основният арихтект на столичния регион " Триадица " Иван Шишков съобщи, че блок няма да се строи. " Заповедта е от 2011 година В синхрон сме да спрем опцията да се строи. Върнаха преписката в районната администрация. Обявили сме и сме подготвили несъгласие за анулация на заповедта от 2011 година За нас няма спор - няма да се строи ", сподели проектант Шишков пред телевизионната камера.

Ден по-рано по думите на единият домоуправител, архитектът е посочил проект за 6-етажен блок. " За 18 часа мнението се завъртя на 180 градуса, този регион е претъпкан. Имаме потребност от пространство, от детски градини и учебни заведения ", съобщи домоуправителят в един от околните блокове.

Според архитекта без значение дали теренът е частен, опцията за градеж се позволява с Подробен организационен проект (ПУП). " Ползваме опцията за този невлязал в действие проект да не може да се строи в този парцел. Възнамеряване теренът да се отчужди ", сподели проектант Шишков.

Той даде образец с квартал " Манастирски ливади ", където има позволение за градеж на детска градина. Там в този момент има конкурс и тече обжалване на състезанието, изясни архитектът.

Според локалните поданици, не е ясно по какъв начин се е стигнало до решението за градежа на общински терен. Те недоволстват и от отхвърли на Общината да разгласи името на определения вложител. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР