Столичани направиха петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на

...
Столичани направиха петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на
Коментари Харесай

Софиянци скочиха срещу застрояването на небостъргач! Жителите на столичен квартал бранят градинката си, започват петиция!

Столичани направиха петиция против застрояването на градинката на ъгъла на бул. “България” и бул. “Петко Тодоров” – “Стрелбище”. Петицията се афишира против градежа на небостъргач в зелената повърхност.

Столичани недоволстват и показват възраженията си повече от година. Неправителствена организация се е заела с петицията.


Общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев съобщи поддръжката си към петицията. Той е и член на УС на гражданското съдружие, което я е провело – “Мрежа за начинания и решения”.

“Като общински консултант поддържам петицията на МИР. Ние сме длъжни да работим в полза на столичани”, съобщи инж. Славчев. Според него позволената неточност, преди години от други общински съветници, в този момент може да бъде поправена и това ще е заслужено. От думите му стана ясно, че петицията е един нов работещ модел.

“Призовавам всички столичани да се включат в моралната борба против застрояването на зелени площи, без значение в коя част на София. Случаят с градинката на бул. “България” и бул. “Петко Тодоров” не би трябвало да се повтаря”, отсече общинският консултант.

“Строителството на небостъргач в градинката на “Стрелбище” е единствено един от образците за предпочитание за градеж, което не кореспондира с ОУП и в прорез с упованията на столичани за визията на града”. Това съобщи ръководителят на Гражданско съдружие “Мрежа за начинания и решения” Георги Кардашев.

Той изясни още, че петицията показва недоволството и е начало за събиране на общественото мнение и гражданската сила против несправедливото решение .  По думите му мнението на столичани е тип социална глоба, която е по-значима и от правосъдно решение.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР