Столичани излязоха на протест с маски пред общината заради мръсния

...
Столичани излязоха на протест с маски пред общината заради мръсния
Коментари Харесай

Столичани протестираха с маски пред общината срещу мръсния въздух

Столичани излязоха на митинг с маски пред общината поради мръсния въздух. Така десетки възмутени софиянци прозоваха общината да признае казуса с въздуха, който дишаме. Както и да подхващат небазавни ограничения.
София още веднъж беше в плен на мръсния въздух (ОБЗОР) Дъждът в столицата разсея гъстата мъгла, не престават и инспекциите за нерегламентирано горене на боклуци
Един от протестиращите - Димитър Илиев, уточни че измежду ограниченията би трябвало да е да вземем за пример влизането в действие на глобите на горене на рискови битови боклуци, както и комплекс на поощрителни ограничения за по-удобен безвъзмезден градски превоз.

Снимка: Ладислав Цветков
Само на една врата разстояние пък от общината дадоха отговор, че настояванията на хората са основателни. Въпреки това, съгласно тях, спрямо минали години въздухът е по-чист.

Поемаме ангажимент да слушаме и да чуем всички раузмни оферти и да приемем промени в механизма, означи Елен Герджиков – ръководител на Столичния общински въвет.

Снимка: Ладислав Цветков
Още 22 станции за премерване на чистотата на въздуха ще бъдат ситуирани в София до края на годината, показаха още от общината.
АФИС: 56% от българите чакат по-чист въздух при поевтиняване на тока Най-критичните към обстановката със замърсяването считат, че и трафикът е огромен негов извършител
Галин върви всеки ден на работа с колело. Дори в дни като днешния, когато температурите са ниски, а нездравословните субстанции са в пъти над нормата. Казва, че се защищава от смога, употребявайки дихателна маска.

„ Най-често употребявам маска. Това е относително висок клас маска, могат да се видят филтрите какво съставляват, те са сменяеми. Практически най-критичното нещо при една маска е какъв брой компактно прилепва на лицето”, изяснява Галин. Смята, че не всички маски имат резултат.

Снимка: Ладислав Цветков
Според фармацевти, последната седмица има забележителен растеж на купените антисмог маски. Отбелязват и че поради заради по-ниската цена хората избират хирургичните маски, само че от тях няма резултат.

След като им разбираем, че няма резултат се насочват към антисмог маските, които са с деен въглен и имат сериозен резултат въргу твърдите частици, изясняват фармацевтите. Те поучават при високо равнище на нездравословните субстанции във въздуха, наложително да сложим шал или маска на лицето си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР