Стоковите борси по света достигнаха рекордно високи стойности след обявяването

...
Стоковите борси по света достигнаха рекордно високи стойности след обявяването
Коментари Харесай

Новината за ваксината на "Пфайзер" разбърка картите на борсата

Стоковите тържища по света доближиха рекордно високи стойности след оповестяването на обнадеждаващата вест от фармацевтичните компании „ Пфайзер “ и „ Бионтех “.

Тяхната взаимно разработвана ваксина против COVID-19 е посочила над 90% резултатност в третата фаза от клиничните изпитвания.

Прераждането на най-засегнатите

Ентусиазмът, че скоро може да има ефикасна ваксина, която да върне живота към естественото, докара до повишаване на акциите на компании от едни от най-засегнатите промишлености. Сред тях са круизните и самолетни компании, хотелиерите и туроператорите.

Цената на петрола също се увеличи. Това е знак, че вложителите са подготвени да налеят пари в първични материали, които са тясно свързани с работещата стопанска система. От началото на пандемията естественото гориво претърпя съществени загуби, тъй като понижа и търсенето – огромна част от самолетите останаха по летищата, не всички пътуваха за работа и учебно заведение.

Междувременно нискорисковата актив на златото, към който се обръщат при положение на предстоящо стесняване на стопанската система, се обезцени. През август тя надвиши рекордната стойност от над $2000 за тройунция поради огромната неустановеност какво ще бъде развиването на пандемията.

Днешният растеж във финансовите пазари е продължение на приповдигнатото въодушевление след успеха на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати. Тя беше призната добре от участниците на борсата. Сред аргументите е и спазването на обещанието от акцията да стартира построяването на експертен екип за справяне с Коронавирус пандемията.

Според анализатори позитивната наклонност в пазарите може да се задържи още дълго с сходни положителни вести.

Губещите от положителните вести

Добрата вест за възможното наближаващо преодоляване на здравната рецесия обаче съумя да и удари някои компании. Инвеститорите взеха решение да се отдръпват от някои вложения, които до момента бяха възприемани като печеливши от пандемията.

Активите на платформата за видео конферентни диалози „ Зуум “, да вземем за пример, към този момент не наподобяват толкоз скъпи. Затова и пазарната ѝ стойност се срина с над 16% при ранната търговия.

Акциите на „ Нетфликс “ и „ Амазон “ също поевтиняха със надлежно 5% и 3,1%. Причината за тяхната ликвидация е вярата, че скоро няма да се постанова да прекарваме свободното си време пред тв приемника или пазарувайки онлайн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР